top of page
Gras en grindplaten.jpg

Gras en grindplaten

Met nidagravelplaten wordt elke grindlaag veel beter begaanbaar dan vroeger. Iemands voet, schoenhakken of de banden van een auto graven er zich niet meer in. Met de grindstabilisator van Nidagravel is wandelen, fietsen, het gebruik van een rolstoel of het rijden met de kinderwagen op grindpaden en opritten geen probleem meer.

De honingraatstructuur van de nidagravel-panelen maakt het mogelijk om het grind perfect op zijn plaats te houden. Opvallende sporen op uw oprit, vervelende plassen en gevaarlijke kuilen zijn een slechte herinnering.

 

Op de keerzones moet ervoor worden gezorgd dat het grind niet wordt verdreven en dat het grind de cellen 1 tot 2 cm bedekt.

Honingraatplaat 100% waterdoorlatend, voorzien van een poreus geotextiel (45 g/m2) en aan de onderzijde thermogelast. Dit geotextiel voorkomt dat het grind onder de platen sijpelt, in de grond zakt en de platen na verloop van tijd omhoog duwt. Het geotextiel dient ook als een canvas dat de doorgang van plantenwortels beperkt.

 

Gebruik grind van het type 6/10 of 8/15 om een perfecte infiltratie van regenwater en een goede vulling van de cellen te garanderen. Deze celplaten kunnen worden gelegd op een helling tot 15% (opgevuld met grind).

 

Nidagrass-grastegels zijn platen van gerecycleerd polyethyleen met een lage dichtheid - Lagedichtheidpolyetheen (LDPE) - die moeten worden ingezoden. Ze zijn speciaal ontworpen om een stabiel en berijdbaar grasoppervlak te garanderen, zonder de vorming van sporen, holtes of plassen.

 

Dankzij hun hoogwaardige grondstof blijven nidagrass-grastegels na verloop van tijd sterk en flexibel, met ideale rek- en krimpbeperkingen. De honingraatstructuren van deze platen helpen bij het stabiliseren van natuurlijk gras en grasoppervlakken.

 

Aanleggen van een groene parkeerplaatsen is een duurzame keuze. Grasparkings bieden een antwoord op de uitdagingen van ecologisch bouwen en zorgen voor de herintroductie van groen op plaatsen die traditioneel worden gebetonneerd. Het is belangrijk om het juiste systeem van groene parking te kiezen om de duurzaamheid ervan te garanderen.

bottom of page