top of page
IMG_0483.JPG

Draingoten

Lijnafwatering wordt ook wel een lijngoot, draingoot of afvoergoot genoemd. Met een lijnafwateringsgoot wordt regenwater of afvalwater opgevangen (Collect) en snel afgevoerd zodat hinderlijke waterplassen worden voorkomen. lijnafwateringsgoten vangen het water snel en efficient op en leiden het verder de afwateringsketen in. Veiligheid en comfort voor mensen, gebouwen en verkeer wordt hiermee gewaarborgd. Wij hebben voor elke toepassing een lijnafwateringssysteem!

 

Waarom lijnafwatering?

Door gebruik te maken van lijnafwateringsgoten wordt een afschot vervaardigd waardoor weinig hellende vlakken ontstaan. Hierdoor worden hinderlijke plassen voorkomen. Het rioleringswerk wordt vereenvoudigd door minder graafwerk. Aansluitingen zijn eenvoudiger te verbinden. De afwatering gaat sneller dan bij puntafwatering door het grotere oppervlak van de roosters. De gladheid van de gootwand en de mogelijkheid tot het aanbrengen van ingebouwd verval.

 

Naast de zelfreinigende eigenschappen van een lijnafwateringssysteem wordt het meeste vuil opgevangen door zandvangers, waardoor er geen vuil in de leidingen van de riolering terecht komt.

Tot slot kan een lijnafwateringssysteem eenvoudig worden geplaatst en is het esthetisch aantrekkelijk.

Benieuwd geworden wat de mogelijkheden zijn van lijngoten, neem dan contact met ons op.

Ons aanbod aan goten

19000 ACO SlimLine 100 cm aluminium designrooster.jpg
Slimline Goot 
aaaaaaaaaaaaaaaaaa.png
Qmax
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.png
Infiltratiegoot
Schermafbeelding 2024-04-05 075643.png
Sleufgoten
Schermafbeelding 2024-04-05 075052.png
Powerdrain Sealin 
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.png
Monoblock
bottom of page